Obleke za poroko

Poročna obleka je izraz vsake neveste in je najpomembnejša za vsako nevesto, ki se v kratkem poroči. Poročna obleka ima najpomembnejšo vlogo na poročni dan in je vsekakor v središču pozornosti večinoma časa.
Več info na Poročne obleke GOGA

Najbolj pomembno je, da nevesta izbere primerno obleko zase, pri tem pa mora upoštevati svoj stil, karakter in kar je najbolj pomembno, obleka mora biti udobna in v njej se morate počutiti kar se da prijetno in posebno. Poročno obleko si po navadi nevesta izbere nekje pol leta prej, po navadi pa za pomoč prosi še družice, starše in prijatelje. Obleke za poroko ni tako enostavno izbrati kot se sliši. Pri tem moramo upoštevati tudi velikost čevljev, modrca in drugih dodatkov. Poročna obleka se mora ujemati z drugimi detajli poroke. Izberete lahko kratko, dolgo, razkošno, klasično,čipkasto… Poročnih oblek je veliko in vseh vrst, vendar pa je pomembno, da veste katera obleka vam pristaja glede na vaš tip postave. Vsaka ženska ima različno postavo, ki pa ima svoje prednosti in vsekakor tudi slabosti. Vsaka nevesta je različna, zato nebo nič narobe če za pomoč pri izbiri poročne obleke prosite strokovnjake v salonu ali kakšnega stilista. Dobro pa je vedeti kateri del telesa želite poudariti in kateri del telesa skriti z pomočjo poročne obleke. Poročne obleke se pojavljajo v različnih oblikah in materialih, zato je dobro vedeti kateri stil poročne obleke je najbolj primeren za vašo postavo. Poznamo:

A linijo: te poročne obleke se podajo večini nevest in so primerne za skoraj vse tipe postave. Primerne so za prikrivanje močnih nog, zadnjice in bokov. A linija je na vrhu obleke ozka na koncu obleke pa gre navzven in s tem ustvarimo bolj simetrično telo.

Princeska linija: je linija poročnih oblek, ki velja za najbolj zaželene med poročnimi oblekami. V teh linijah oblek vsaka nevesta zgleda, kot prava princeska. Poleg teh linij moramo poskrbeti za lep pravljičen nakit, to je po navadi tiara ali svetlikajoč lasni glavniček. Princeska stil obleke so najtežje obleke, vendar so zelo prijetne za nositi, saj nam celotno obleko pridrži krinolino. Krinolino je pri teh poročnih oblekah obvezni pripomoček, saj nevesti omogoča lažje premikanje in manj vročine saj krinolino drži obleko vstran od nog. Z krinolino lahko mirno sedate v avto ali na stol in se prosto premikate in plešete.

Morska deklica stil: Veljajo za najbolj seksi poročne obleke, saj poudarijo obline in so tesno oprijete ob telesu. Spodnji del obleke je nekoliko razširjen, da zgleda kot rep morske deklice, od tod tudi ime same obleke. Te vrste poročnih oblek so vsekakor najmanj prijetne za nošenje in so najtežje tudi za ples in samo poročno caramonijo. V teh oblekah mora nevesta delati izjemno male korake, saj je obleka zasnovana na tak način. Te vrste oblek je dobro pred samo zabavo zamenjati saj so najmanj prijetne za sedenje in ples. Morska deklica stil obleke se najbolj poda ženskam z lepo zadnjico in boki, saj obleka poudari ravno te dele.

Kratki stili: kratki stili poročnih oblek so zelo različni. Kratke obleke so lahko zelo oprijete in ozke, ki se najbolj podajo ženskam z vitko manekensko postavo in ženskam z dolgimi nogami. Poznamo tudi princeska stil kratke obleke, ki so po navadi obleke do gležnjev in najpomembnejšo vlogo igrajo lepi čevlji. Kratke obleke pa so lahko tudi staromodnega pin up stila. Letošnji hit pa so dosegle kratke vintage obleke, ki so krasile veliko nevest in prav tako hollywoodskih zveznikov.

Poročni kostimi: sem spadajo dvodelni poročni kostimi in poročni pajaci. Nad njimi velikokrat neveste oblečejo čipkaste dodatke in suknjiče. So izbira najbolj posebnih in redkih nevest, ki so dovolj drzne.

Poročna obleka je najbolj pomembna za vsako nevesto, zato si dajte dovolj časa za izbiro prave poročne obleke. Vsaka nevesta se mora za poročni dan počutiti, kar se da izjemno, vendar pa ob nepravilni izbiri poročne obleke to vsekakor ni mogoče.