Poročni nakit

Poročni nakit je nakit, ki popestri poročno obleko in se povezuje z drugimi detajli vaše poroke. Pod poročen nakit spadajo različni dodatki, ki pa močno popestrijo obliko ob pravilni izbiri. Poročen nakit je zelo pomemben del poročnega dne saj poudari obleko in samo nevesto. Kadar res ne veste kako izbrati primeren poročen nakit glede na obleko, frizuro in stil se raje posvetujte z strokovnjaki na tem področju, ki se po navadi nahajajo v poročnih salonih. Prekomerna uporaba poročnega nakita lahko daje kičasti in smešen videz, ki se nikakor ne bo ujemal z drugimi detajli, zato poskrbite za pravilno izbiro poročnega nakita.

Poročni nakit se izbira glede na:

  • Poročno obleko: Poročni nakit obleko obogati in je poudari na zaželenih mestih. Če ste izbrale zelo razkošno obleko, potem vsekakor ne pretiravajte z bogato ogrlico in drugim nakitom. Poročni dodatki pri razkošni obleki naj bodo zelo minimalistični in skoraj neopazni. Vsekakor pa ne izberite zelo vpadajoče in svetleče ogrlice, kadar boste nosile zelo razkošno obleko, saj boste takoj videti zelo kičasto. Ogrlica vam ne bo potrebna pri oblekah kjer je pokrit vrat, saj bo ogrlica samo odveč in se bo veliko preveč dogajalo na sami obleki. Zato pri takih oblekah raje posegajte po lasnih glavničkih in lepih uhanih, ki se zelo lepo podajo v kombinaciji z oblekami, ki vam prikrijejo vrat. Pri princeska stilih oblek, pa so najbolj zaželene poročne tiare, ki dajejo zelo čaroben in princeskin videz.
  • Poročno frizuro: izbira poročnega nakita je pomembna, zato je pomembno vedeti kakšno frizuro boste nosile na poročen dan. Poročna frizura je lahko speta, spuščena, kodrasta, ravna, kombinirana in spletena v različne kite in polžke. Najbolj zaželena poročna frizura letos je bila rahlo speta in rahlo spuščena, ki je v kombinaciji z lepim poročnim nakitom, kar blestela na nevestah. V lase pa velikokrat na poročni dan vstavimo različne lasne polžke, lasne podaljške, lasnice, kristalne glavničke in različne tiare. Vaš frizer vam bo spel poročni nakit v lase istočasno z izdelavo frizura, zato da bo lasni nakit fiksen in nemoteč. Lasni poročni nakit popestri poročno frizuro in daje urejen in svečan videz.
  • Still poroke: poročni nakit se vsekakor mora ujemati z samim stilom poroke. Če boste imeli vintage poroko boste morali izbrati bolj naraven poročni nakit, ki se bo ujemal z stilom vaše poroke. Če boste izbrali starodavni stil boste nosile zelo razkošen in prestižen nakit. Stilov porok je veliko zato je pomembno, da se držimo samo enega in ne mešano različnih stilov med seboj, saj lahko ustvarimo zelo kičast videz. Če boste imeli čipkaste detajle poroke lahko izberete tudi čipkast poročen nakit , ki bo dopolnjeval vašo poroko. Če boste imeli metulje na poroki lahko izberete poročni nakit obliki metulja in podobno… Možnosti je veliko, zato se je pametno posvetovati tudi s strokovnjaki na tem področju.
  • Osnovno barvo: Osnovna barva je vodilna barva poroke, ki je po navadi bela, smetana, šampanjec ali bež. Te so barve, ki so najbolj zaželene kot osnovne barve poroke. Začne se že pri samih vabilih, ki so prvo naznanilo z poročni dogodek. Če so te v bež barvi potem lahko predvidevamo, da bo osnovna barva poroke ravno bež barva. Kasneje si izberemo tudi obleko in druge detajle, ki vsebujejo našo osnovno barvo poroke. Če bo vaša obleka bež barve ali šampanjec, bodo vaši poročni dodatki in nakit morali biti v kombinaciji z bež barvo. Poročen nakit je lahko srebrne barve, lahko je swarowski kristal različnih barv, lahko so lasni podaljški narejeni iz žičke in podobno. Možnosti je ogromno, vendar pa na poročni dan uskladite vse detajle skupaj da bo vse kot ste nekoč sanjali. Poročni nakit je pomemben del poroke, zato ga vsekakor uskladite z preostalimi poročnimi detajli!